Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Linia telefonică de urgență:
+32 484 465 444
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamitați naturale, alte situații de excepție.
La acest numar nu se fac programari și nu se ofera informații de ordin consular.

Noutăţile Ambasadei

07/09/2020 | Noutăți

REITERAREA CONDIȚIILOR DE INTRARE ÎN REGATUL BELGIEI PENTRU CETĂȚENII REPUBLICII MOLDOVA, ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI COVID-19

Autorităţile belgiene mențin în continuare restricțiile de intrare în Regatul Belgiei a cetățenilor Republicii Moldova. Statele care nu sunt membre ale Uniunii Europene sunt considerate zone roșii. Sunt înterzise atât călătoriile neesențiale din Belgia în zonele rosii, cât și din aceste zone în Belgia.

Lista țărilor și zonelor de risc cu infectare Covid-19 este actualizată zilnic și...Read more

14/08/2020 | Noutăți

Anunt

Înregistrarea prealabilă a cetățenilor aflați peste hotare pentru alegerile prezidențiale.

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate și intenționează să participe

la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova

din 1 noiembrie 2020 se pot înregistra în prealabil, accesând pagina...Read more

31/07/2020 | Noutăți

Măsuri anunțate de autoritățile belgiene - Passenger Locator Form

Începând cu 1 august 2020, toate persoanele care vor intra în Belgia vor fi obligate să completeze înainte de sosire cu 48 ore, indiferent de statut, țara de proveniență, modalitatea de transport, un formular online, Passenger Locator Form (formular de localizare a pasagerilor), care se regăsește la -...Read more

27/05/2020 | Noutăți

Informație pentru cetățenii Republicii Moldova care se află în Regatul Belgiei sau Marele Ducat de Luxemburg privind termenul legal de ședere în Belgia și Luxemburg

BELGIA.

În caz de forță majoră, cetățenii, care se află în imposibilitatea de a părăsi teritoriul belgian cu pașaport biometric, iar cele 90 zile de aflare în spațiul Schengen expiră, trebuie să adreseze o solicitare către autoritățile locale (Comună / Gemeente). Solicitarea se transmite până la data expirării celor 90 de zile.

La solicitare se anexează...Read more

18/05/2020 | Noutăți

RELUAREA SERVICIILOR CONSULARE

Începând cu data de 18 mai 2020, Secția Consulară a Ambasadei Republicii Moldova la Bruxelles a reluat, gradual, activitatea consulară (cu programare prealabilă https://programareambasada.setmore.com/ ).

Atât pentru protejarea dumneavoastră, cât și a personalului Ambasadei, este absolut necesară respectarea normelor...Read more

Subscribe to Noutăţile Ambasadei

Noutăţile MAEIE

21/10/20 | Comunicate de presa

21 octombrie 2020, Praga - Ambasadorul agreat al Republicii Moldova în Republica Cehă, Alexandru Codreanu a prezentat, astăzi, scrisorile de acreditare președintelui Republicii Cehe, Miloš Zeman, în cadrul unei ceremonii la Castelul Praghez. 

21/10/20 | Comunicate de presa
21 octombrie 2020, Chișinău - În perioada, 19 -23 octombrie, în cadrul Uniunii Europene se vor desfășura activități dedicate Săptămânii Europene pentru Siguranța la locul de muncă.
20/10/20 | Comunicate de presa

20 octombrie 2020, Chișinău – În format de videoconferință a avut loc runda de consultări politice interministeriale moldo-bulgare. Acestea au fost desfăşurate de Dumitru Socolan, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Petko Doykov, viceministru al afacerilor externe al Republicii Bulgaria.

20/10/20 | Comunicate de presa

20 octombrie 2020, Chișinău - Pe agenda sesiunii Parlamentului European din perioada 19-21 octombrie a fost inclusă adoptarea Raportului cu privire la implementarea Acordului de Asociere RM-UE, elaborarea căruia a fost coordonată de europarlamentarul-raportor Dragoș Tudorache.