Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Întrevederea ambasadorului Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Lilian Darii cu guvernatorul provinciei Brabantul Valon, Gilles Mahieu

Publicat:Thu, 26/09/2019 - 11:13

24 septembrie, Wavre–Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Lilian Darii a avut o întrevedere cu guvernatorul provinciei Brabantul Valon, Gilles Mahieu.

Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au focusat pe subiectul intensificării cooperării dintre regiunile interesate din Republica Moldova şi provincia Brabantul Valon, în domenii precum cel economic-financiar, agricultură, învăţământ superior, etc.

În cadrul întrevederii la care au participat şi reprezentanţii Camerei de Comerţ din Provincie, ambasadorul Lilian Darii a realizat o prezentare a potenţialului comercial-economic al Republicii Moldova. Fiind remarcate principalele domenii ale economiei cu potenţial investiţional.

Gilles Mahieu, la rândul său, şi-a manifestat disponibilitatea în acordarea asistenţei pentru organizarea unui eveniment de prezentare a Republicii Moldova în parteneriat cu Camera de Comerţ din Brabantul Valon cu invitarea întreprinderilor belgiene care desfăşoară deja activităţi comerciale în ţara noastră şi întreprinderile moldoveneşti cu potenţial de export către Regatul Belgiei.