Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Întrevederea ambasadorului Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Lilian Darii cu primarul oraşului Mons, Nicolas Martin

Publicat:Wed, 10/07/2019 - 09:08

9 iulie Mons, Belgia–Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Lilian Darii a avut o întrevedere cu primarul oraşului Mons, Nicolas Martin

La întrevederea dintre cei doi oficiali a fost discutat modelul de organizare a unităților administrativ-teritoriale din Regatul Belgiei, în special prin prisma autonomiei locale de care dispun acestea.

De asemenea, demnitarii au purtat discuții despre modalitățile de intensificare a cooperării reciproc avantajoase pe dimensiunea comercial-economică dintre mediile de afaceri din Moldova şi or. Mons.

Ambasadorul Lilian Darii a invitat primarul oraşului să examineze posibilitatea stabilirii unor relaţii mai speciale, eventual de înfrăţire, dintre localitatea pe care o conduce şi un oraş cu potenţial similar din Republica Moldova.

Primarul Nicolas Martin a remarcat impactul pozitiv al cooperării dintre mediile de afaceri asupra bugetului local în special, dar şi pentru societate în general şi, în acest context, a exprimat întregul suport pentru dinamizarea cooperării comercial-economice a întreprinderilor din Moldova şi or. Mons.

Un alt subiect abordat de interlocutori s-a referit la asistenţa acestora în scopul stabilirii unor contacte directe dintre universităţile din Republica Moldova şi Universitatea din Mons.