Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Ambasadorul Lilian Darii a avut o întrevedere cu Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană

Publicat:Mon, 09/12/2019 - 15:30

9 decembrie 2019, Bruxelles - Cooperarea Republicii Moldova cu Alianța nord-atlantică subiect al discuției șefului Misiunii Republicii Moldova pe lângă NATO, ambasadorul Lilian Darii, cu Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii pe marginea agendei de cooperare Republica Moldova - NATO, inclusiv implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova – NATO, Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare, Inițiativei de consolidare a integrității, precum și proiectelor concrete în sprijinul reformei sectorului de securitate și apărare, dar și consolidării rezilienței Republicii Moldova. Ambasadorul Lilian Darii a exprimat apreciere Alianței pentru asistența și expertiză oferită de-a lungul anilor, confirmând, totodată, interesul autorităților de la Chișinău de a continua cooperarea în domeniile convenite de comun acord.

La rândul său, Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reconfirmat disponibilitatea Alianței de a oferi expertiza şi asistenţa necesară Republicii Moldova în promovarea reformelor și pornind de la necesitățile exprimate de autoritățile de la Chișinău. Oficialul NATO a mulțumit pentru contribuţia valoroasă a Republicii Moldova la consolidarea securităţii europene prin detaşarea contingentului militar moldovenesc în cadrul operațiunii de menținere a păcii KFOR din Kosovo.

Menționăm că Mircea Geoană a devenit Secretar general adjunct al NATO la începutul lunii octombrie a.c.