Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Ambasadorul Lilian Darii a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct NATO Bettina Cadenbach

Publicat:Wed, 09/10/2019 - 10:06

9 octombrie 2019, Bruxelles - Cooperarea Republicii Moldova cu Alianța nord-atlantică a fost discutată în cadrul întrevederii șefului Misiunii Republicii Moldova pe lângă NATO, ambasadorul Lilian Darii, cu adjunctul secretarului general NATO pentru afaceri politice.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii pe marginea priorităţilor Republicii Moldova în cooperarea cu NATO, inclusiv implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova – NATO și a Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare. Ambasadorul Lilian Darii a mulțumit Alianței pentru asistența și expertiză la procesul de reformare a sectorului de securitate şi apărare națională și a confirmat deschiderea autorităților de la Chișinău de a continua cooperarea în domeniile de interes.

La rândul său, adjunctul secretarului general NATO, Bettina Cadenbach, a reconfirmat disponibilitatea Alianței de a de a oferi, în continuare, expertiza şi asistenţa necesară în promovarea reformelor pornind de la necesitățile exprimate de autoritățile Republicii Moldova.

Menționăm că ambasadorul Bettina Cadenbach a preluat funcția de adjunct al secretarului general NATO la începutul lunii septembrie a.c.