Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a autorizat pentru data de 12.04.2020 cursa charter de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova din Regatul Belgiei și Marele Ducat de Luxemburg.

Publicat:Tue, 07/04/2020 - 12:34

În lista pentru charter sunt incluse persoanele care corespund criteriilor prevăzute de Dispoziția nr. 6/26.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova după cum urmează: a) copii; b) elevi; c) studenți; d) persoane aflate la tratament medical; e) femei însărcinate; f) mame singure cu copii mici și alte persoane în situații dificile.

Menționăm că, nu toate persoanele înscrise vor beneficia de cursa charter, numărul solicitărilor depășesc capacitatea aeronavei.

Operatorul aerian „Air-Moldova”, va contacta telefonic FIECARE pasager din lista pentru charter, în limitele locurilor disponibile.

Detaliile zborului sunt următoarele:

1) data – 12.04.2020, ora 14.00 (ora poate fi modificată de compania aeriană);

2) cursa va fi operată de compania aeriană „Air Moldova”;

3) prețul unui bilet este 162 euro;

4) aeroportul de îmbarcare Bruxelles Zaventem;

5) modalitatea de procurare a biletelor: compania „Air Moldova” va contacta telefonic FIECARE pasager validat;

6) persoanele care sunt în posesia doar a unui act de identitate aparținând unui stat străin, urmează să dețină o xerocopie de pe un act de identitate al RM (copie buletin de identitate sau pașaport).

Conform Dispoziției nr. 13 din 03 aprilie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră și aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020.