Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Certificat de cazier judiciar

Cazier judiciar

 

Cetățenii Republicii Moldova aflați în Regatul Belgiei și Marele Ducat de Luxemburg pot solicita Certificatul consular privind cazierul judiciar eliberat de Ambasadă în limba franceză, română sau engleză care nu necesită apostilare/legalizare. Dosarul pentru obținerea certificatului de cazier se depune personal la Secția Consulară a Ambasadei, iar în cazul în care solicitantul locuiește în Luxemburg sau la o distanță mare de Bruxelles, este posibilă solicitarea prin email a serviciului, cu prezentarea cetățeanului doar 1 singură dată la Ambasadă, pentru ridicarea actului perfectat. Pentru solicitarea serviciului e necesară o PROGRAMARE PREALABILĂ efectuată la adresa electronică bruxelles@mfa.gov.md sau telefonic la numărul +3226260083 în intervalul de orar 15.00-17.00 de luni pînă joi.

 

Cererea se depune de către:

 

  • solicitant personal;
  • reprezentantul legal (părinte, tutore) al minorului (care nu a împlinit 18 ani);
  • reprezentantul împuternicit prin procură autentificată notarial. Procura întocmită la un notar din Belgia sau Luxemburg trebuie sa fie legalizată cu apostilă şi tradusă în limbă română, iar traducerea, la fel, urmează să fie apostilată de către autorităţile belgiene sau luxemburghze.


Acte necesare a fi prezentate:

 

  • cererea completată, care poate fi descărcată aici sau obținută la Secția consulară a Ambasadei;
  • buletinul de identitate sau pașaportul valabil, însoțit de o copie xerox;
  • bonul de achitare a taxei consulare pentru serviciul consular de 35 euro achitați prin transfer pe contul Ambasadei

 

BE 35 310 1690855 37.

 

La rubrica ”COMMUNICATION libre” se va indica: ”Prenumele, Numele solicitantului +CAZIER”.

 

Certificatul va fi eliberat doar după efectuarea procedurii de verificare a antecedentelor penale, care poate dura pînă la 5 zile lucrătoare. Solicitantul va fi informat telefonic sau prin email despre ziua cînd certificatul poate fi ridicat de la Secţia Consulară a Ambasadei.