Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Cooperarea comercial-economică discutată la Agenţia pentru Comerţul Exterior din Regatul Belgiei

Publicat:Thu, 26/09/2019 - 11:09

23 septembrie, Bruxelles–Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Lilian Darii, a avut o întrevedere cu directorul general adjunct al Agenţiei pentru Comerţul Exterior din Regatul Belgiei, Didier De Baere.

Principalele sectoare ale economiei naţionale cu potenţial au fost prezentate de către Ambasadorul Lilian Darii în cadrul întrevederii de la Agenţia pentru Comerţul Exterior. Ambasadorul Republicii Moldova a descris oportunităţile oferite de zonele economice libere, parcurile industriale şi parcul pentru tehnologia informaţiei pentru oamenii de afaceri străini.

Didier De Baere a exprimat interesul faţă de potenţialul comercial-economic oferit de Republica Moldova graţie instrumentelor juridice internaţionale încheiate de ţara noastră în domeniul comerţului liber, pentru investitorii străini.

Lilian Darii şi Didier De Baere au convenit intensificarea schimbului de informaţii pe dimensiunea economică în scopul identificării nişei de interes comun pentru mediile de afaceri din ambele ţări.

La întrevedere a fost abordat şi subiectul organizării unei Misiuni Economice sub auspiciile Casei Regale din Belgia în Republica Moldova.