Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Cooperarea moldo-belgiană discutată de ambasadorul Lilian Darii cu consilierul diplomatic al Majestăţii Sale Regele Philippe al Belgienilor, Pierre Cartuyvels.

Publicat:Fri, 07/02/2020 - 14:41

7 februarie, Bruxelles – Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei şi Marele Ducat de Luxemburg, Lilian Darii a avut o întrevedere cu consilierul diplomatic al Majestăţii Sale Regele Philippe al Belgienilor, Pierre Cartuyvels. 

În cadrul discuţiilor a fost efectuat un schimb de opinii cu privire la starea actuală și perspectivele de aprofundare a dialogului multidimensional dintre cele două state. Ambasadorul Lilian Darii a subliniat importanța susținerii de către autoritățile belgiene a procesului de reforme din Republica Moldova, care sunt realizate în conformitate cu angajamentele ce derivă din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

În intervenţia sa consilierul diplomatic Pierre Cartuyvels a menţionat necesitatea continuării dialogului moldo-belgian între principalele instituţii ale statului, atât pe dimensiunea executivă cât şi pe cea parlamentară.

O serie de subiecte abordate în cadrul discuţiilor au vizat situaţia politică în Regatul Belgiei prin prisma eforturilor Casei regale de a susţine formarea unei coaliţii de guvernare la nivel federal, relaţiile Republicii Moldova cu vecinii săi şi situaţia actuală la nivel regional.

La întrevedere a fost abordat şi subiectul organizării unei Misiuni Economice sub auspiciile Casei Regale din Belgia în Republica Moldova.