Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Cooperarea moldo-luxemburgheză discutată la Luxemburg

Publicat:Wed, 19/02/2020 - 17:35

19 februarie 2020, Luxemburg - Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei şi Marele Ducat de Luxemburg, Lilian Darii a avut o întrevedere cu directorul pentru afaceri politice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Europene al Marelui Ducat de Luxemburg, Olivier Maes.

Dialogul s-a axat pe cooperarea dintre Republica Moldova şi Marele Ducat de Luxemburg atât la nivel bilateral, cât și multilateral.

Cei doi oficiali au discutat despre stadiul actual al relațiilor bilaterale și evoluţiile dialogului politic dintre Republica Moldova și Marele Ducat de Luxemburg. Diplomatul moldovean a subliniat determinarea Guvernului moldovenesc de a implementa o agendă ambițioasă de reforme, cu precădere în domeniul justiţiei, dar şi continuarea implementării angajamentelor internaționale asumate de țara noastră, ce include și realizarea punctuală a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

La rândul său, oficialul luxemburghez a reiterat voința Guvernului țării sale de a dezvolta în continuare dialogul politic cu Republica Moldova şi susţinerea acordată de Luxemburg pe filiera multilaterală în cadrul cooperării ţării noastre cu Uniunea Europeană, Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, Consiliului Europei, etc.