Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Cooperarea pe dimensiunea turismului discutată la Luxemburg

Publicat:Tue, 15/10/2019 - 10:05

14 octombrie, Luxemburg–Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Lilian Darii, a avut o întrevedere cu ministrul clasei mijlocii şi ministru al turismului din Marele Ducat de Luxemburg, Lex Delles.

Potenţialul turistic al Republicii Moldova a fost prezentat de către ambasadorul Lilian Darii în cadrul întrevederii la Minister. Ambasadorul Republicii Moldova a descris ramurile principale ale turismului moldovenesc şi a remarcat că una dintre formele prioritare ale turismului în Republica Moldova este turismul rural, care se bucură de o popularitate sporită.

În cadrul discuţiilor a fost remarcat faptul că 80 la sută din destinațiile turistice din RM sunt amplasate în mediul rural, cu servicii de cazare tradițională, cu tradiții gastronomice variate, cu ospitalitate specifică moldovenească, ce constituie o atractivitate pentru turiștii străini si creează premise pentru dezvoltarea turismului receptor.

Printre principale destinații turistice au fost specificat traseele vitivinicole, Cricova, Mileștii Mici, Purcari, apoi așezămintele Mănăstirești, cetatea Sorocii, Conacul Manuc Bei, dar și Castelul Mimi.

Ministrul luxemburghez al turismului a recunoscut că operatorii turistici luxemburghezi nu sunt familiarizaţi cu ofertele turistice cu destinaţia spre Moldova. În altă ordine de idei, ministrul Lex Delles a remarcat eforturile autorităţilor moldoveneşti pentru dezvoltarea sectorială a turismului moldovenesc şi s-a arătat interesat să viziteze ţara noastră.