Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Intensificarea cooperării comercial-economice discutată la Asociaţia BECI (Brussels Enterprises Commerce & Industry)

Publicat:Tue, 03/12/2019 - 14:00

3 decembrie, Bruxelles–Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Lilian Darii, a avut o întrevedere cu preşedintele BECI, Marc Decorte şi administratorul delegat al BECI, Olivier Willocx.

În cadrul întrevederii la Asociaţia BECI, ambasadorul Lilian Darii a prezentat principalele sectoare ale economiei naţionale cu potenţial investiţional. Au fost descrise, de asemenea, oportunităţile oferite de zonele economice libere, parcurile industriale şi parcul pentru tehnologia informaţiei pentru oamenii de afaceri străini.

Preşedintele BECI a remarcat că există un potenţialul comercial-economic nevalorificat oferit investitorilor străini de Republica Moldova, graţie instrumentelor juridice internaţionale încheiate de ţara noastră în domeniul comerţului liber.

În altă ordine de ideii, Lilian Darii şi Marc Decorte au discutat despre necesitatea intensificării schimbului de informaţii pe dimensiunea economică în scopul identificării nişei de interes comun pentru mediile de afaceri din ambele ţări şi dinamizării cooperării dintre acestea.

Interlocutorii au convenit stabilirea contactelor dintre Camera de Comerţ şi Industrie din Moldova şi Asociaţia BECI în scopul de a spori cooperarea între mediul de afaceri din Republica Moldova și Regiunea Bruxelles-Capitala.