Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Relaţii comercial-economice

La 11 iulie 2007, a fost semnata Conventia intre Guvernul Republicii Moldova si Guvernul Marelui Ducat al Luxemburgului pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziuni fiscale in materie de impozit pe venit.

 

La 1 octombrie 2009, soldul investitiilor luxemburgheze in economia Republicii Moldova a constituit 112,71 milioane lei, ceea ce reprezinta 0,5% din volumul total al investitiilor straine.

 

In perioada ianuarie-august 2010, exportul a constituit 0,5 mii dolari SUA,  iar importul 1060,6  mii dolari SUA.

 

In anul 2010, pe teritoriul RM au fost inregistrate 8 intreprinderi cu participarea capitalului luxemburghez.

 

La 14 iunie 2010, dl Vladimir Filat, Prim-ministrul Republicii Moldova  a avut o intalnire cu reprezentantii Asociatiei Bancilor si Bancherilor din Luxemburg, in cadrul vizitei intreprinse in aceasta tara.

 

Luxemburgul a acordat asistenta Republicii Moldova in domeniul bancar-financiar prin intermediul ATTF (Agence de Transfert de Tehnologie Finaciere). In anul 2010, pentru acest proiect a fost alocata suma de 30 mii euro, in vederea organizarii seminarelor in domeniul financiar-bancar pentru expertii din Republica Moldova. Republica Moldova beneficiaza de acest suport din anul 2005. 

 

La 14 iunie 2010, a fost semnat Acordul in domeniul securitatii sociale intre Guvernul Republicii Moldova si Guvernul Marelui Ducat al Luxemburgului.