Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei

A A A

Sfaturi de călătorie

CĂLĂTORIA CU COPII MINORI

 

Minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova doar însoţiţi de unul din părinţi, de reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţia reprezentantului legal, autentificată notarial. Reprezentant legal este persoana desemnată, potrivit legii, să exercite drepturile şi să îndeplinească obligaţiile părinteşti faţă de copil până la atingerea majoratului.

 

Intrarea/ieşirea din Republica Moldova este reglementată prin Legea Republicii Moldova cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, nr. 269 din 09.11.1994.

 

Autorităţile de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor minori, însoţiţi de o persoană adultă în următoarele cazuri:

 

 • minorul este titular al unui paşaport individual şi călătoreşte în străinătate însoţit de cel puţin un părinte;
 • minorul este titular al unui paşaport individual si călătoreşte însoţit de o altă persoana fizică.

 

În această condiţie, persoana însoţitoare va prezenta DECLARAŢIA unuia dintre părinţi sau a reprezentantului legal prin care va fi exprimat acordul de însoţire a copilului în statul sau statele de destinaţie.

 

În cazul în care părinții/părintele în calitate de reprezentant legal se află temporar în Regatul Belgiei, acesta/aceasta se poate prezenta la Ambasadă în timpul programului de lucru cu publicul www.belgia.mfa.md) cu copiile xerox ale pașaportului său, copilului/copiilor minori și ale însoţitorului acestora, precum și va achita prin transfer bancar suma de 15 euro la contul Ambasadei și va face dovada de plată.

 

Toate taxele consulare pot fi plătite doar prin transfer bancar la contul Ambasadei BE 35 310 1690855 37. La rubrica ”communication” se va indica neaparat tipul actiunii consulare (procura, pasaport, certificat, buletin etc) și numele de familie al persoanei pentru care se presteaza serviciul consular (de exemplu: pașaport Popescu, declarație Popescu, procură Popescu, titlu de calatorie Popescu). Nu sunt acceptate plățile în numerar. Ambasada nu dispune de un terminal de plată pentru carduri.

 

În cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesară declaraţia de consimţământ a ambilor părinţi, legalizată notarial. Atunci când părinţii nu sunt reprezentanţii legali ai copilului, va fi prezentată declaraţia de consimţământ depusă de reprezentanţii legali, exprimată prin decizia autorităţii tutelare.

 

Se recomandă cetăţenilor să se informeze din timp despre regulile de trecere a frontierei în statele de destinaţie (inclusiv şi de tranzit). Aceste informaţii pot fi obţinute accesând paginile web oficiale ale ţărilor respective sau telefonând la ambasadele statelor vizate.

 

ATENŢIE!!! Certificatul de naştere nu poate fi folosit ca document de călătorie.

 

SARBATORI SI ZILE DE ODIHNA

 

 • 1 ianuarie - Anul Nou;
 • 7 si 8 ianuarie - Nașterea lui Iisus Hristos (Crăciunul pe stil vechi);
 • 8 martie - Ziua internationala a femeii;
 • prima și a doua zi de Paște conform calendarului bisericesc ortodox;
 • ziua de luni la o săptămână după Paște (Pastele Blajinilor)
 • 1 mai - Ziua internationala a solidarității oamenilor muncii;
 • 9 mai - Ziua Victoriei și a comemorării eroilor cazuți pentru independența Patriei;
 • 27 august - Ziua Independentei;
 • 31 august - Sărbătoarea Limba Noastră;
 • 25 decembrie - Nașterea lui Iisus Hristos (Crăciunul pe stil nou).

 

REGIMUL DE VIZE, CONDITIILE DE INTRARE SI REGIMUL DE SEDERE

 

Reguli importante de călătorie în spațiul Schengen

 

În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/399 al PE şi al Consiliului din 9 martie 2016 cu privire la Codul Uniunii privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen), resortisanţii ţărilor terţe se pot afla pe teritoriul statelor membre pentru o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, ceea ce implică luarea în considerare a ultimei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere. Suplimentar, vă informăm că, termenul de aflare în spaţiul unic european poate fi calculat prin utilizarea calculatorului Schengen, accesând pagina WEB: https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/what-we-do/policies/borders-and-visas/border-crossing/docs/short_stay_schengen_calculator_user_manual_en.pdf. De asemenea, în Ghidul menționat mai sus puteţi găsi informaţia necesară pentru a vă informa mai detaliat la toate aspectele şederii în statele membre ale Uniunii Europene.

 

Încălcarea regulilor de şedere pe teritoriul statelor membre ale UE, duce la deportarea forţată, acţiune asociată cu interdicţia de intrare de la 1 la 5 ani. Alternativ, statele membre ale UE pot aplica ca măsura administrativă - amenzi, care pot ajunge până la 3000 de euro. În cazul în care amenzile nu sunt plătite, ulterior persoanei nu i se va permite intrarea în ţara respectivă.

 

Deținerea unui pașaport biometric și regimul liberalizat de vize nu garantează accesul liber în spațiul Schengen al cetățenilor RM dacă aceștia:

 

 • nu comunică autorităților de frontieră un scop clar al vizitei;
 • nu posedă 45 euro pe zi în cazul în care vor fi găzduiți de o persoană fizică sau 95 euro pe zi, dacă vor locui la un hotel (cu prezentarea rezervării hotelului);
 • nu posedă o asigurare medicală care să acopere un minim de 30.000 euro;
 • se află în UE mai mult de 90 de zile pe parcursul a 6 luni;
 • muncesc/se află ilegal în zona Schengen

 

Este important de subliniat că sumele de bani menționate mai sus, pot fi substituite prin depunerea la Comunele belgiene a declarației pe proprie răspundere (model anexat), avizată de persoanele autorizate ale Comunei (denumirea în franceză este ”Engagement de prise en charge” numită și anexa 32, elaborată în conformitate cu prevederile art. 60 al Legii din 15 decembrie 1981 cu privire la accesul pe teritoriu, sejurul, șederea și returnarea forțată a cetățenilor străini) care, fiind semnată de declarant și avizată de autoritățile belgiene este prezentată de pasager în original, la cererea autorităților de frontieră.

 

Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare si sedere prevazute de legislatia nationala recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile belgiene:

 

 • Ministerul Afacerilor Externe al Belgiei (www.diplobel.fgov.be);
 • Oficiul pentru straini (www.dofi.fgov.be);
 • Ambasada Belgiei la Bucuresti (http://romania.diplomatie.belgium.be/en)

 

Sistemul medical si acordarea ajutorului medical in caz de urgenta:

 

In Belgia asigurarea medicala este obligatorie. Recomandam tuturor cetatenilor moldoveni care calatoresc in Belgia sa incheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru intreaga durata a deplasarii.

 

Serviciile medicale sunt de calitate, dar costisitoare. Primul ajutor medical se acorda gratis, urmatoarele adresari la medic vor fi achitate.

 

In cazul in care sunt necesare servicii medicale, trebuie luata in primul rind legatura cu agentul sau partenerul belgian al societatii de asigurari care a incheiat polita. Acesta va indica unitatea sau unitattile medicale care pot furniza serviciile medicale pe baza politei de asigurare. Serviciile medicale sunt prestate in conformitate cu clauzele prevazute in polita de asigurare. Serviciile medicale suplimentare, neacoperite de polita de asigurare, vor fi achitate in mod individual de beneficiar.

 

Programul de lucru al farmaciilor este de luni pina vineri, de la ora 9.00 pina la 19.00, simbata de la ora 9.00 pina la 13.00. In orasele mari sunt farmacii care lucreaza 24 ore. De obicei, plata pentru medicamente in aceste farmacii este mai mare. Majoritatea medicamentelor, precum si antibioticele se elibereaza numai pe baza de reteta.

 

Conditii privind traficul auto si transportul intern:

 

In Belgia, circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului. Starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna. Functioneaza sistemul prioritatii de dreapta, in sensul ca vehiculele venind din partea dreapta beneficiaza de prioritate chiar si atunci cind acestea intra pe sensul principal de mers de pe o strada secundara. Autovehiculul care patrunde primul in sensul giratoriu are prioritate fata de toate celelalte autovehicule. De regula, in zonele urbane parcarea este permisa numai in locuri rezervate si contra cost. In Belgia, centura de siguranta este obligatorie, inclusiv pentru pasagerii de pe bancheta din spate a mașinii. Limitele de viteza admise: in interiorul localitatilor - 50 km/ora; drumuri nationale - 90 km/ora; autostrazi - 120 km/ora. O particularitate a autostrazilor nationale este iluminarea quasi totala pe timp de noapte. In cazurile cind este necesar sa stationati pe partea carosabila (accident, defect, alte motive), este obligatorie purtarea jachetei reflectoare (de culoare oranj, rosie sau verde).

 

AMENZI

 

Contrar opiniei raspindite, in Belgia nu este permisa conducerea autovehiculului in stare de ebrietate. Astfel, daca concentratia alcoolului in aerul expirat este intre 0,22 si 0,35 miligrame/litru sau concentratia in litru de singe este intre 0,5 si 0,8 grame se aplica o amenda intre 137,5 si 2750 de Euro. Daca concentratiile respective depasesc valorile de 0,35 si 0,8, se plica o amenda intre 400 si 11000 de Euro.

 

Aceleasi si mai mari sanctiuni (pina la 27500 Euro in anumite cazuri de recidiva) pot fi aplicate persoanelor care conduc mijloace de transport in stare de intoxicare, inclusiv cu stupefiante, si persoanelor care incita la conducerea vehiculului sub influenta.

 

In general, in Regatul Belgiei amenzile pentru incalcarea regulilor de circulatie rutiera se impart in categorii (grade) in dependenta de gravitate (pentru detalii, a se consulta site-ul www.jesuispour.be:

 

 • 1 grad: contraventii generale, care nu sunt incluse in alte categorii, cu exceptia celor legate de depasirea vitezei, conducerea in stare de ebrietate si fara permis de conducere, se amendeaza cu sume intre 55 si 1375 Euro;
 • 2 grad: contraventii care pun in pericol indirect securitatea persoanelor (de exemplu, trecerea la semnalul galben/oranj al semaforului, utilizarea telefonului mobil fara echipament maini-libere, depasirea pe dreapta cand aceasta este interzis, neincluderea focurilor anti-creata din spate cand aceasta este obligatoriu, stationarea intr-un mod periculos sau jenant, stationarea ilegala pe spatiul de parcare rezervat persoanelor handicapate, aruncarea diferitor obiecte pe carosabil, nefunctionarea focurilor stop ale vehiculului, neacordarea prioritatii de dreapta, etc.), se amendeaza cu sume intre 110 si 1375 Euro, iar in caz de recidiva amenda este dublata;
 • 3 grad: contraventii care pun in pericol direct securitatea persoanelor (trecerea la semnalul rosu al semaforului, nerespectarea interdictie de depasire, depasirea dubla atunci cand este interzis, depasirea in apropierea unui pod sau al loc a fi traversat, punerea in pericol al unui pieton sau ciclist, nerespectarea regulilor privind trecerea intersectiilor), se amendeaza cu sume intre 165 si 2750 Euro, iar in caz de recidiva amenda este dublata;
 • 4 grad: contraventii care pun in pericol direct securitatea persoanelor si duc aproape iremediabil la daune fizice in caz de accident (depasirea din stanga intr-un viraj sau cotitura cand acesta este interzis, incitarea la viteza excesiva, intreceri pe drumuri publice, nerespectarea semnalelor de trecere la nivel de cale ferata, demi-tur pe autostrada), se amendeaza cu sume intre 220 si 2750 Euro si suspendarea dreptului de a conduce de la 8 zile pana la 5 ani, iar in caz de recidiva amenda este dublata.

 

PERMISUL DE CONDUCERE

 

Permisul de conducere moldovenesc este valabil pe teritoriul belgian. Cetatenii moldoveni care locuiesc in Belgia mai mult de 6 luni trebuie sa isi preschimbe permisele de conducere, procedura pentru care trebuie de adresat la autoritatile comunale.

 

TRANSPORTUL PUBLIC

 

Transportul public in Bruxelles este asigurat de regia autonoma STIB. Detalii privind reteaua de transport public, tarife si conditii de calatorie pot fi obtinute prin intermediul paginii web a regiei. Cartelele magnetice si abonamentele cumparate de la punctele de distributie sau de la conducator (numai autobuz si tramvai) sunt valabile pentru toate mijloacele de transport in comun (autobuz, tramvai, metrou). Biletul pentru o singura calatorie (cumparat la sofer) costa 2 euro si urmeaza a fi perforat la fiecare intrare in transport, inclusiv si la conexiuni (aceasta nu se considera ca o calatorie noua). Reteaua de transport feroviar in Belgia este realizata de SNCB/NMBS. Legatura intre orasele mari este asigurata de trenuri. Drumul de la un capat la altul al tarii dureaza in jurul la trei ore. Prin orasul Bruxelles trec majoritatea liniilor de cai ferate. Aici sunt concentarte trei gari feroviare: Bruxelles Midi, Bruxelles Centraal si Bruxelles Nord. Pentru orar si alte informatii utile poate fi consultata pagina web a societatii.

 

Rute directe cu avionul intre Chisinau si Bruxelles nu sunt stabilite. Cel mai des conexiunile sunt facute prin Budapesta, Francfurt, Paris, Istambul.

 

Informatii pentru cazurile de accident de circulatie

 

In caz de accident usor, completati, impreuna cu cealalta parte formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari, privind constatarea accidentului (constat amiabil). Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat in accident si ale societatii de asigurare a acestuia. Daca in urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii moldovenesti de asigurari din tara respectiva care figureaza pe Cartea verde.

 

Fiecare polita de asigurare medicala emisa de o societate de asigurare autorizata din Moldova are inscris pe ea un numar de telefon la care se raspunde in regim de permanenta. Apelati numarul de telefon inscris pe polita si urmati toate indrumarile ce va sunt adresate. Pastrati documentele de plata pana la inapoierea in tara pentru a le prezenta societatii de asigurare.

 

In cazul unui accident rezultat cu avarierea autoturismului sau cu vatamarea ori decesul unei persoane, este interzisa deplasarea vehiculului pana la sosirea politiei la locul accidentului, care constata faptele si intocmeste un proces verbal. Acest document este esential pentru stabilirea vinovatiei si se impune obtinerea unei copii din partea persoanei vatamate, in special daca aceasta este turist strain. Va recomandam insistent sa documentati incidentul cu ajutorul tehnicii video/foto, precum si sa incercati sa identificati persoanele care ar putea servi in calitate de martori oculari (de regula, belgienii sunt receptivi la asemenea rugaminti).

 

In cazul producerii de accidente de circulatie care cauzeaza decesul unui cetatean moldovean, autoritatile locale procedeaza la intocmirea formalitatilor necesare, inclusiv eliberarea certificatului de deces si informeaza Ambasada Republicii Moldova. Pentru repatrierea corpului neinsufletit, familia persoanei decedate trebuie sa apeleze la o firma specializata din Belgia sau din Moldova. Firma in cauza se va ocupa de obtinerea tuturor avizelor necesare transportului.

 

Telefoane utile pentru informatii privind traficul sau conduita in caz de accident:

 

 • serviciul de urgente - 112
 • politia - 101
 • serviciul de informare cu privire la conditiile de trafic - (02) 642-666

 

REGLEMENTARI VAMALE

 

Regulamentul vamal belgian contine reglementari similare cu ale celorlalte tari membre ale Uniunii Europene. Este necesar de declarat sumele de peste 10,000 de Euro in cazul in care acestia sunt transportati in numerar. Limitele cantitative pentru anumite produse sunt: 200 bucati tigari; 1 litru bauturi alcoolice; 50 g parfumuri.

 

De asemenea, exista conditii speciale privind importul de produse alimentare din tari care nu fac parte din UE. Astfel, este interzis importul de produse alimentare de origine animaliera, cum ar fi carne, lapte, brinzeturi, oua sau miere de albine (cu exceptia laptelui praf sau a laptelui destinat alimentarii unui copil mic si a alimentelor dietetice specifice conditiei de sanatate). Cu o deosebita strictete este efectuat controlul carnii de pasare, pentru a preveni raspandirea gripei aviare. Serviciile vamale au dreptul la perchezitia bagajelor si distrugerea produselor neautorizate. Pentru informatii suplimentare, vizitati site-ul Agentiei Federale pentru Securitatea Lantului Alimentar.

 

La granitele interne dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Gracia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum si Islanda, Norvegia,si Elvetia (ultimele trei nefiind membre ale UE) nu exista controale vamale. Din motive de ordine publica, sanatate publica sau securitate nationala, pentru perioade limitate, la granitele interne ale UE se pot introduce controale.

 

REGIMUL MEDICAMENTELOR

 

Sunt excluse atat la intrare cat si la iesire drogurile de orice tip si substantele dopante. Turistii pot avea asupra lor medicamentele uzuale, pentru stricta necesitate personala. Va recomandam sa pastrati prescriptia medicului (sau bonul de la farmacie) pentru medicamentele care se vand in conditii speciale.

 

Informatia referitor la serviciile de urgenta/telefoane utile:

 

In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor belgiene, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:

 

 • 100 - salvarea
 • 101 - serviciul de urgente al politiei
 • 112 - serviciul de urgente (dispecerat general pentru salvare, pompieri si politie)

 

AVERTIZARI DE CALATORIE

 

 • Înainte de a vizita vreo ţară, informaţi-vă asupra avertismentelor de călătorie din partea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE);
 • Anunţaţi rudele, prietenii despre călătoria dumneavoastră, locul aflării şi datele de contact;
 • Notaţi-vă telefoanele de contact ale misiunilor diplomatice şi secţiilor consulare ale Republicii Moldova din străinătate şi ale Centrului de Apel al MAEIE, pentr a-i contacta, în cazul în care aveţi nevoie;
 • În cazul cînd vă deplasaţi cu mijlocul de transport personal, nu se recomandă, îndeosebi, în apropierea punctelor de trecere a frontierei, să transportaţi persoane străine sau bagaje şi alte obiecte, la solicitarea acestora;
 • Urmăriţi comunicatele mijloacelor de informare în masă din ţara de şedere;
 • Dacă observaţi că sînteţi urmărit, deplasaţi-vă urgent la cel mai apropiat post de poliţie sau într-o altă zonă sigură;
 • Nu încălcaţi legislaţia ţării în care vă aflaţi, evitaţi persoanele suspecte şi implicarea în activităţi ilicite;
 • Respectaţi regimul de şedere, limitele de valabilitate ale vizei sau permisului de şedere, asigurîndu-vă că ele sînt valabile şi nu prezintă suspiciuni.

 

În caz de alertă sau act terorist, cetăţenii sînt obligaţi:

 

 • Să informeze, în regim de urgenţă, prin diferite metode, organele abilitate (în combaterea terorismului) din ţara-gazdă, poliţia locală (cu precizarea datelor personale);
 • Să ofere reprezentanţilor autorităţilor care desfăşoară activitatea de combatere a terorismului toate informaţiile şi datele de care dispun cu privire la situaţia creată;
 • Să anunţe urgent ambasada sau consulatul Republicii Moldova în ţara respectivă despre starea de sănătate, locul aflării şi circumstanţele evenimentului produs, în vederea primirii asistenţei necesare.

 

Recomandări practice privind modul de comportare în metrou, în caz de pericol terorist

 

 • Atrageţi atenţia la obiectele suspecte abandonate în metrou (genţi, pachete, cutii ). La depistarea acestora, păstraţi distanţa şi anunţaţi urgent poliţia, conducătorul trenului şi colaboratorii metroului;
 • Dacă există posibilitatea, alegeţi pentru călătorie locurile din mijlocul trenului, deoarece, în caz de accident, ele sînt cel mai puţin deteriorate;

 

În cazul în care s-a produs explozia şi trenul s-a oprit în tunel, urmăriţi următoarele reguli:

 • a. evitaţi starea de panică;
 • b. deschideţi uşa vagonului însă în nici un caz nu părăsiţi de îndată locul atentatului;
 • c. evacuarea se face numai după deconectarea şinei de contact şi anunţul conducătorului de tren despre direcţia de deplasare (evacuare);
 • d. evitaţi contactul cu elementele de metal ale vagoanelor;
 • e. dacă vă permit circumstanţele, aşteptaţi pînă la sosirea echipei de salvare;
 • f. dacă vagoanele, tunelul sau peronul de aşteptare sînt în fum, acoperiţi organele respiratorii şi culcaţi-vă la podea, pentru a evita asfixia;

 

 • Aşteptînd sosirea trenului, nu staţi la marginea platformei, ci la perete sau lîngă coloanele staţiei (pînă la deschiderea uşilor trenului);
 • Dacă, din neatenţie, aţi nimerit pe şine şi nu aveţi posibilitatea să urcaţi pe platformă, solicitaţi de urgenţă ajutorul pasagerilor de pe peron sau rămîneţi nemişcaţi în poziţie culcat între şine, pînă va trece trenul,

 

Apropiaţi-vă de uşile vagonului doar după oprirea trenului şi coborîrea pasagerilor.

 

Belgia este o tara in care s-au intensificat infractiunile de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini, in special in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).

 

Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini. Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. In cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei. Pentru iesirile in orase, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate la hotel si sa se pastreze numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).

 

In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului, se recomanda sesizarea atit a biroului local de politie, cit si a Republicii Moldova.

 

INFORMATII SUPLIMENTARE

 

Utilizarea cartilor de credit

 

In Belgia sunt acceptate toate tipurile de carti de credit europene si nord-americane, iar utilizarea acestora este foarte frecventa.

 

Regimul animalelor de companie

 

Incepand cu data de 1 octombrie 2004, animalele care sunt introduse pe teritoriul unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa satisfaca noi conditii sanitare:

 

 • identificarea (tatuaj sau microcip implantat sub piele);
 • carnetul de sanatate veterinar;
 • vaccinul antirabic in curs de valabilitate;
 • tirajul seric de anticorpi antirabici (examen de laborator efectuat pe o mostra de sange care permite sa se testeze eficacitatea vaccinului antirabic); acesta trebuie facut la minimum trei luni dupa vaccin si cu trei luni inaintea exportului animalului.

 

Va recomandam sa consultati un medic veterinar inainte de a efectua o deplasare cu animale de companie intr-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene. Pentru informatii suplimentare, vizitati site-ul Comisiei Europene

 

Coordonatele Ambasadei Republicii Moldova in Regatul Belgiei:

 

Ambasada se afla pe avenue Franklin Roosevelt (Franklin Rooseveltlaan), nr. 57, cod postal 1050, orasul Bruxelles, Regatul Belgiei. Strada in regiunea ULB si La Cambre (Ter Kamer).

 

Din centrul orasului se poate ajunge cu tramvaiul 94 (statia de metrou - Louise) si de coborit la statia Solbosch.

 

Pentru utilizatorii navigatoarelor GPS, coordonatele geografice sunt: 500 48‘ 31” N, 40 23’ 02” E.

 

Tel.: (+322) 626 00 80

Fax: (+322) 732 96 60

Websitebelgia.mfa.gov.md

E-mail:  bruxelles@mfa.gov.md

 

Orele de primire a cetatenilor sunt de la 09.15 pana la 12.30 zilnic, de luni pana joi (cu exceptia zilelor de odihna si de sarbatoare nationala in Moldova). Audienta se efectueaza in baza programarii prealabile.