Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, acreditată concomitent în Marele Ducat de Luxemburg

A A A

Vizita de lucru a ambasadorului Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Lilian Darii în provincia Flandra de Vest

Publicat:Fri, 28/06/2019 - 12:39

27 iunie, Bruges–Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Lilian Darii a avut întrevederi cu primarul oraşului Bruges, Dirk de Fauw şi guvernatorul provinciei Flandra de Vest, Carl Decaluwé.

În cadrul întrevederii la primăria oraşului Bruges, cei doi oficiali au discutat intensificarea cooperării pe dimensiunea turistică prin încurajarea companiilor interesate de a organiza călătorii la principalele sit-uri turistice din Moldova precum renumitele Oraşe Subterane.

Ambasadorul Lilian Darii a solicitat primarului examinarea posibilităţii acordării unui spaţiu pentru întrunirile membrilor diasporei moldoveneşti stabilite la Bruges, ţinând cont de solicitările parvenite de la studenţii moldoveni care studiază la Colegiul Europei, dar şi alţi numeroşi membri ai diasporei din această provincie belgiană.

Primarul Dirk de Fauw şi-a exprimat deschiderea pentru examinarea solicitării diasporei moldoveneşti. Totodată, oficialul a menţionat că oferirea localurilor pentru întrunirile comunităţilor străine se efectuează în limitele spaţiilor disponibile în acest sens.

La întrevederea cu guvernatorul provinciei Flandra de Vest, ambasadorul Lilian Darii a exprimat interesul în stabilirea contactelor dintre mediile de afaceri din ţara noastră şi provincia în cauză, dar şi acţiuni de promovare a produselor vinicole moldoveneşti în scopul sporirii cooperării comercial-economice reciproc avantajoase.

Carl Decaluwé, la rândul său, şi-a manifestat disponibilitatea pentru stabilirea dialogului dintre Camerele de comerţ şi industrie din Moldova şi provincia Flandra de Vest.